Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Nyheder og events

Her på siden finder du nyheder om sundhedstilbud, forskning, undersøgelser, nye rapporter og generelt nyheder om livet med mere. Du kan vælge et emne eller se alle nyheder.

På siden lægger vi også events, som vi enten deltager i eller selv arrangerer. Er du interesseret i at lave et arrangement i samarbejder med NCFO eller få os ud at holde et oplæg, så skriv til ncfo@ncfo.dk.

Vil du ikke gå glip af vores nyheder, kan du tilmelde dig vores nyhedsmail her.

 

Udgivet 12. februar 2024

Nationalt Center for Overvægt videreføres

Nationalt Center for Overvægt har siden 2020 indsamlet og udviklet viden om overvægt samt formidlet og rådgivet om emner som behandling, forebyggelse, følgesygdomme og vægtstigmatisering. Centret blev oprindeligt etableret for en fireårig projektperiode frem til udgangen af 2023, men videreføres nu som et fællesregionalt videncenter.

Udgivet 22. december 2023

Glædelig jul og godt nytår fra os i NCFO!

Vi ser i denne nyhed tilbage på året, der er gået og fremhæver en række højdepunkter. Vi kigger lidt ind i 2024 og ønsker naturligvis alle en rigtig glædelig jul.

Udgivet 22. december 2023

Nu kan du booke vores udstilling – Intet at se!

Vores billedbank har givet anledning til at lave en udstilling, der sætter fokus på vægtstigmatisering. Den kan nu bookes af andre.

Udgivet 20. december 2023

Fem velbesøgte fyraftensmøder veloverstået

Vi har nu afholdt det sidste af fem fyraftensmøder med titlen "Rundt om overvægt". Der har været stor interesse med knap 600 deltagere – sundhedsprofessionelle med forskellige fagligheder fra forskellige sektorer fra hele landet – der fik en opdatering på viden om overvægt anno 2023. Vi fik også brugbar viden med hjem fra deltagerne.

Udgivet 29. november 2023

Hvordan taler vi om overvægt?

Samtaler om overvægt med borgere kan være svære, da emnet er følsomt og kan være forbundet med stigmatisering. Ord skaber virkelighed, og derfor er det vigtigt, at vi ved, hvordan vi skal snakke om vægt på en god og ikke-stigmatiserende måde. Det har Sund By Netværket nu udgivet en formidlingsguide til.

Udgivet 24. november 2023

Danskerne skal have mere viden om overvægt

Danskerne har godt styr på de komplekse årsager til udviklingen af overvægt, men mangler blandt andet viden om sammenhængen mellem overvægt og forskellige følgesygdomme.