Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Kvinder, der taler med en anden kvinde og smiler. Kun den ene kvinde er i fokus.

Om dig

Og hvordan du kan bruge NCFO

NCFO er din indgang til viden om overvægt

Uanset hvem du er, så er vi glade for, at du er her. Vi har nemlig meget at lære om og af hinanden. Men i første omgang vil vi fortælle dig, hvad du kan bruge os til.

Nationalt Center for Overvægt startede en rejse i 2020, som vi gerne vil have så mange danskere som muligt med på. En rejse, hvor vi sammen bliver klogere på overvægtsområdet: hvad der påvirker os, hvad der motiverer os, hvad der styrer os, hvad vi selv styrer, og hvad der er helt ude af vores kontrol.

Vi vil have dig med på rejsen, uanset om du er forsker, sundhedskonsulent i en kommune, lever med overvægt, er studerende eller noget helt femte. Du må gerne, lige som os, være nysgerrig på, hvorfor vi i disse tider, hvor sundhedsbølgen konstant når nye højder, oplever en stigning i antallet af personer, der lever med overvægt. Og du må gerne være åben omkring, hvordan vi takler det – som samfund og som enkeltindivid – lige fra hvordan vi taler til og om personer med overvægt, til hvordan vi forebygger og behandler.

Videnindsamling, videndeling og samarbejde

Nationalt Center for Overvægt er sat i verden for at samle og dele viden om overvægt. Hvad gør man i én kommune, som andre kommuner kan lære af? Hvad bliver der forsket i – fra tarmbakteriers betydning for overvægt, til hvordan stigmatisering påvirker den enkelte – som alt sammen kan gøre os klogere, og måske få os, politikere, industrien med flere til at handle anderledes? Det samler vi viden om, og du er velkommen til at tage fat i os, hvis du har viden, som er værd at dele. Du finder vores kontaktoplysninger her.

Hvordan skaber vi samarbejder på tværs af fagligheder og sektorer, der belyser overvægtområdet fra flere vinkler, viser flere nuancer og skaber stærkere resultater? Det håber vi, du vil være med til at finde ud af. Du kan læse mere om, hvordan du kan samarbejder med os her.

Din viden og historie er vigtig

Hvis du lever med overvægt, er vores ønske, at du får viden med herfra, som du kan bruge i lige netop dit liv og din situation. Vi håber også, du har lyst til at deltage i vores forskellige tiltag. Du kan deltage i snakken på de sociale medier på Facebook, LinkedIn eller Twitter. Du kan tilmelde dig Talerøret, som er en slags borgerpanel. Det er dit talerør og din mulighed for at blive hørt inden for forskellige emner. Du kan også skrive dine budskaber, tanker, meninger eller andet på ”Livet med mere”-væggen. Det er en anonym online tekst-væg, hvor ordet er frit og dit.

Rejsen er kun lige begyndt, og hvor den fører hen, kan du være med til at bestemme. Vi glæder os til at indsamle og dele viden med dig.