Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Nyheder og events

Her på siden finder du nyheder om sundhedstilbud, forskning, undersøgelser, nye rapporter og generelt nyheder om livet med mere. Du kan vælge et emne eller se alle nyheder.

På siden lægger vi også events, som vi enten deltager i eller selv arrangerer. Er du interesseret i at lave et arrangement i samarbejder med NCFO eller få os ud at holde et oplæg, så skriv til ncfo@ncfo.dk.

Vil du ikke gå glip af vores nyheder, kan du tilmelde dig vores nyhedsmail her.

 

Udgivet 10. oktober 2023

Jo yngre, jo bedre

Det er vigtigt at tage børns alder i betragtning, når man påbegynder behandling for børneovervægt. Det viser et nyt studie foretaget af Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Nationalt Center for Overvægt.

Udgivet 06. oktober 2023

Ny udstilling sætter fokus på stigmatisering af personer med overvægt

Udstillingen "Intet at se!" viser værdige billeder af personer med overvægt og sætter fokus på stigmatiserende billedbrug. Den indeholder viden om vægtstigmatisering og sætter fokus på konsekvenserne herved, hvad man kan gøre for at mindske den, samt viden om hvorfor vi udvikler overvægt.

Udgivet 14. september 2023

Gratis behandling til unge med tvangsoverspisning

I Danmark findes der to gratis tilbud til unge med tvangsoverspisning/binge eating disorder (BED). BED er den mest udbredte spiseforstyrrelse, men også den færrest kender til. Derfor er det vigtigt at udbrede viden samt kendskabet til mulighederne for behandling.

Udgivet 01. september 2023

Billedbanken er åben!

Vi har glædet os til at fortælle, at billedbanken med værdige billeder af personer med overvægt nu er åben og klar til brug.

Udgivet 19. juni 2023

Fyraftensmøder: Rundt om overvægt

I samarbejde med de fem Steno Diabetes Centre afholder vi fyraftensmøder, hvor du som sundhedsprofessionel i almen praksis, kommuner og regioner kan blive opdateret på nyeste viden om overvægt.

Udgivet 09. juni 2023

Gode resultater i et nyt dansk studie

I studiet modtog 1336 patienter en multikomponent livsstilsintervention, inklusiv fokus på forbedring af mentale faktorer. I studiet viste deltagerne forbedrede resultater efter 6 og 18 måneders opfølgning på både adfærdsmæssige, mentale og fysiske forhold, inklusiv en vægtreduktion.