Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Et par går tur i skoven

Krop og sind

Hvad siger forskningen?

Om overvægt, krop og sind

Overvægt er ikke sort/hvid. Og årsagerne til, at vi ender med at leve med overvægt er mange og til tider uigennemskuelige. Hele livet igennem får vi at vide, at vi “bare” skal spise mindre og bevæge os mere. Nogle gange giver indsatsen ikke de ønskede resultater. Nogle gange er indsatsen mentalt højere end Mount Everest. Nogle gange har vaner for meget magt, og det kan være vanskeligt at forstå, hvorfor andre kan ændre livsførelse, når du ikke selv kan. Samtidigt lever vi i et samfund, der hylder dem, der er hurtigst, dem der viser de bedste resultater, og dem der er stærkest og viser viljestyrke.

På denne side tager vi fat i forskningen inden for “Krop og sind”. Hvad er overvægt? Hvad gør det ved mennesker, der lever med overvægt? Hvad gør det ved omverdenen? Og hvad gør omverdenen ved dem, der lever med overvægt.

I nedenstående og kommende forskningstemaer har vi samlet evidensbaseret viden. “Om overvægt” giver dig et overblik over emnet og forhåbentligt en større forståelse for kompleksiteten og mennesker, der lever med overvægt. Du kan også læse om vægtstigmatisering, hvilke konsekvenser det har, og hvordan vi undgår det.

Hvis du ikke vil gå glip af ny forskningsviden eller viden inden for overvægtsområdet generelt, kan du tilmelde dig vores nyhedsmail, så hører du fra os, når der er nyt at fortælle – også når vi har indsamlet ny viden om “Krop og sind”.

Arbejder du med emnet og/eller kan bidrage med viden, kontakt os gerne på ncfo@ncfo.dk.