Pårørende
STOB - målrettet pårørende
Pårørende til et barn eller ung med BED
Er du pårørende til et barn eller en ung person med BED? Eller har du mistanke om, at du kunne være det? Så læs videre her og bliv klogere på, hvad du kan gøre.
De fleste kender til at spise for meget en gang imellem, for eksempel til højtider eller fødselsdage. Den slags overspisning kan være helt almindelig, men hos børn og unge med BED er overspisning noget andet. Det er ofte forbundet med at miste kontrollen over, hvad, hvor meget, eller hvor hurtigt man spiser. Det betyder, at man for eksempel spiser store mængder mad på kort tid eller ikke kan stoppe med at spise, når man først er i gang – også selv om man er mæt eller har fået ondt i maven.
Da BED kan have både fysiske, psykiske og sociale konsekvenser og ofte starter i løbet af den tidlige ungdom, er det vigtigt at sætte ind så tidligt som muligt. Tidlig behandling øger sandsynligheden for bedring samt øger livskvaliteten.
Det kan være svært at være pårørende til et barn eller en ung person med BED. Derfor har vi udviklet nogle materialer, som kan hjælpe pårørende til at forstå, hvad spiseforstyrrelsen BED er. Formålet med materialerne er at bidrage med mere viden om spiseforstyrrelsen, og forhåbentligt kan de være en støtte til at håndtere nogle af de bekymringer og udfordringer, man kan opleve som pårørende.
På denne side er der fokus på pårørende, men vi har også udviklet materialer til børn og unge, som du finder her (link), hvis du vil læse med eller dele med dit barn. På siden målrettet læger i almen praksis kan du se de materialer, som lægen kan tage i brug ved en samtale om BED med børn og unge (link).
Materialerne er udviklet i et samarbejde mellem Nationalt Center for Overvægt og Caretoons ApS og er finansieret af Sundhedsstyrelsen.