Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Online foredrag: Kropsvægten – gennem tykt og tyndt

Vi mennesker tror, vi har kontrol over vores kropsvægt: at vi kan beslutte os for at veje mindre – eller mere. Det kan vi dog kun “beslutte” på den korte bane. På den lange bane spiller biologien nemlig en meget større rolle.

26. apr Event
Sted: Online
Tid: 09.30-10.30

FOREDRAGET ER AFHOLDT.

Foredraget giver dig en bedre forståelse af kompleksiteten i overvægt – hvorfor har nogle meget let ved at tage på i vægt, mens det for andre kan være nærmest umuligt at få fedtdepoterne til at vokse? I dette foredrag dykker Jens Lund, postdoc ved Københavns Universitet, ned i de stærke biologiske kræfter, der styrer vægten og fedtdepoternes størrelse.

Både tykke og tynde mennesker kæmper mod disse kræfter. Hos personer, der vejer meget, spænder kræfterne ben for det varige vægttab. Hos personer, der vejer lidt, spænder kræfterne ben for den varige vægtøgning.

Med andre ord: Det er primært biologien, der bestemmer, om du er naturligt tyk, naturligt tynd, eller om du har en kropsvægt, der er ‘midt imellem’.Grafik af kvinde omgivet af sundt og usundt mad

Nationalt Center for Overvægt har booket dette foredrag i forbindelse med Forskningens Døgn, som foredraget er en del af. Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der skaber mødesteder mellem forskere og borgere. Festivalen foregår hvert år i slutningen af april (uge 17).

Det praktiske

Målgruppe:  Voksne og unge.

Afholdelse: Foredraget afvikles online via Zoom den 26. april kl. 9.30-10.30. Du vil modtage et link til login to dage før.

Pris: Det er gratis af deltage. Der er plads til max 100 personer.