Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Kerteminde Kommune – Overvægtsklinik

Sundhedsplejens overvægtsklinik tilbyder et forløb for børn og unge, der lever med overvægt, samt deres familier.

Kerteminde Kommune tilbyder forløbet “Tilbud til børn med overvægt” i deres Overvægtsklinik til børn og unge, der har et BMI over 90 percentilen. Forløbet er bygget op omkring Holbæk-modellen, og hver familie får en skræddersyet plan for kost og motion. Planen er realistisk og kan justeres løbende. Det er vigtigt, at hele familien er indstillet på at omlægge livsstilen.

Formål og målgruppe

Fold ud Fold ind

Formål
Formålet med tilbuddet er at stoppe vægtøgning, hvilket på sigt vil medføre, at barnet/den unge slanker sig, mens barnet/den unge vokser. Hvis barnet/den unge er udvokset, er formålet vægttab. På sigt handler det om at undgå følgesygdomme til overvægt.

Målgruppe
For at familien kan indgå i tilbuddet, skal barnet eller den unge have et BMI over 90 percentilen og være motiveret for at tabe sig.

Beskrivelse af tilbuddet

Fold ud Fold ind

Indhold
Tilbuddet indebærer sundhedsfaglig støtte i og vejledning til at stoppe vægtøgning, og at barnet/den unge slanker eller taber sig. Konkret vil barnet/den unge blive fulgt af en sundhedsplejerske, hvor sundhedsplejersken vil rådgive om vægtregulering, mad, spisemønster, spiseforstyrrelser samt motion. På den baggrund udarbejdes en skræddersyet plan til det enkelte barn/den unge og familien med 15-20 punkter, som familien skal følge i hjemmet. Planen udarbejdes i et samarbejde mellem sundhedsplejersken, barnet/den unge og familien.

Henvisning/rekruttering
Det kræver ingen henvisning at tilmelde sig tilbuddet.

Betaling
Tilbuddet er gratis.

Resultater og evaluering

Fold ud Fold ind

Der findes ikke en evaluering af tilbuddet, der er offentlig tilgængelig.

Links

Fold ud Fold ind

Du finder en beskrivelse af tilbuddet på Kerteminde Kommunes hjemmeside eller på sundhed.dk.