Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Faaborg-Midtfyn Kommune – Vildmandskursus

Faaborg-Midtfyn Kommune tilbyder et forløb til blandt andre mænd, der lever med overvægt.

Kurset er for mænd, der arbejder med at vende tilbage til hverdagen efter en livskrise. Det er for mænd, der gerne vil ud i og opleve naturen med fokus på at få gang i kroppen og få mere styrke og energi. Sammen udforsker og oplever deltagerne naturen, bl.a. gennem fællesskab, kroppen, bål og opmærksomhedstræning.

Kurset varer i 9 uger med en mødedag om ugen af tre timers varighed. Flere deltagere fortætter efter kurset i vildmandsforeningen, som består af tidligere deltagere. Her fortætter øvelser og aktiviteter, som deltagerne har lært på vildmandskurset med henblik på at fastholde den positive proces og at indgå i et fællesskab med gode relationer og støtte.

Formål og målgruppe

Fold ud Fold ind

Formål
Formålet med kurset er at få gang i kroppen, mere styrke og energi samt oplevelser i naturen.

Målgruppe
Kurset er for mænd, der har brug for at vende tilbage til hverdagen efter en livskrise som følge af diagnose som stress, angst, depression, kræft, hjerte-kar-sygdom, smerte, overvægt eller diabetes.

Indhold og organisation

Fold ud Fold ind

Henvisning/rekruttering
Tilbuddet kræver ikke henvisning.

Beskrivelse af tilbuddet
Vildmandskurset er et rehabiliteringstilbud, der foregår i naturen på forskellige, udvalgte naturområder omkring Faaborg-Midtfyn. Kurset er udviklet ud fra forskning og erfaringer om naturbaseret behandling og bygger på en metode med fire søjler:

  1. Natur og naturoplevelser
  2. Spontanopmærksomhed
  3. Kropsbevidsthed
  4. Fællesskab, fortællinger og bålterapi

Sammen med en naturvejleder og en fysioterapeut/mindfulness-instruktør udforsker og oplever deltagerne naturen, bl.a. gennem fællesskab, kroppen, bål og opmærksomhedstræning. Deltagerne oplever naturens forunderlige verden og kommer til at mærke urinstinkter fra dengang, mennesket levede i og af naturen. De kommer til at mærke den tryghed og indre ro, som naturen kan give, med referencer til jægersamler-kulturen og evolutionspsykologien.

Kurset varer i 9 uger med en mødedag om ugen af tre timers varighed.

Betaling
Tilbuddet er gratis.

Resultater og evaluering

Fold ud Fold ind

Der findes ikke en evaluering af tilbuddet, der er offentlig tilgængelig.

Links

Fold ud Fold ind

Du finder en beskrivelse af tilbuddet på Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside, i denne pjece eller på sundhed.dk.