Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Faaborg-Midtfyn Kommune – Ka’ du knuse kilo?

Faaborg-Midtfyn Kommune tilbyder et forløb til børn og unge med overvægt samt deres familier.

Ka’ du knuse kilo? er et tilbud målrettet børn fra 0. klasse frem til det 18. år leveår. Mindst en forældre deltager i forløbet, men efter første konsultation må børn fra 7. klasse komme alene. Konsultationerne fokuserer på kost, drikkevaner, bevægelse, skærmtid, trivsel m.m., og vejning er en del af hver konsultation. Forløbet er ikke tidsbegrænset.

Formål og målgruppe

Fold ud Fold ind

Formål
Formålet er at yde hjælp, støtte og rådgivning til et vægttab og en sundere livsstil for børn og unge med overvægt samt deres familier.

Målgruppe
Tilbuddet er målrettet børn fra 0. klasse frem til det 18. år.

Indhold og organisation

Fold ud Fold ind

Henvisning/rekruttering
Tilbuddet kræver ikke henvisning.

Beskrivelse af tilbuddet
Ka´ du knuse kilo? udbydes af Sundhedsplejen og består af individuelle konsultationer med barnet eller den unge samt mindst én af forældrene. Unge mennesker fra 7. klasse kan efter den første konsultation komme alene, hvis de foretrækker det. I starten af forløbet mødes vejleder og familie typisk hver 4. uge – senere i forløbet bliver intervallet mellem konsultationerne 8 uger. Det vil altid være individuelt, hvor lang tid et forløb strækker sig over.

Konsultationerne består af individuel vejledning i forhold til kost, drikkevaner, bevægelse, sport, sovevaner, kræsenhed, og skærmtid samt en snak om barnets og den unges trivsel generelt. Barnet eller den unge bliver målt og vejet hver gang, og der laves individuelle aftaler til den efterfølgende konsultation.

Et forløb i ”Ka’ du knuse kilo?” kræver at hele familien støtter og bakker op om barnet og den unge.

Betaling
Tilbuddet er gratis.

Resultater og evaluering

Fold ud Fold ind

Der findes ikke en evaluering af tilbuddet, der er offentlig tilgængelig.

Links

Fold ud Fold ind

Du finder en beskrivelse af tilbuddet på Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside eller på sundhed.dk.