Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Er du vores nye kommunikationspraktikant?

Bliv praktikant i Nationalt Center for Overvægt og få bred erfaring med kommunikation i meningsfyldte opgaver i efteråret 2023 – fra strategi over planlægning til udførelse.

Vi er åbne overfor henvendelser omkring praktik. I et praktikforløb hos NCFO har du muligheden for at få hands-on erfaring og bruge hele den kommunikative værktøjskasse til at udtænke, udvikle, planlægge, undersøge, indsamle og formidle ‘viden om overvægt’ – lige fra følgesygdomme til stigmatisering. Går du kreativt om bord i sproget, er du ferm til at tænke i nye formidlingsformer, og er du selvkørende som en Tesla på autopilot? Så er du måske vores kommende praktikant i forårssemestret 2024.

Hvad tilbyder vi?

Vi tilbyder et spændende og lærerigt praktikforløb med varierende opgaver, hvor du får mulighed for at styrke dine faglige og teoretiske kompetencer i praksis. Du kommer til at arbejde selvstændigt med dine egne opgaver og bliver naturligvis også involveret i dine engagerede kollegers. Du får tilknyttet en fast praktikvejleder, der giver dig sparring og feedback gennem hele dit praktikforløb. Det er en dynamisk arbejdsplads, hvor der er rig mulighed for at prøve kræfter med forskelligartede opgaver og få fornemmelsen af at være en del af en arbejdsplads. Vi tilpasser dine arbejdsopgaver til dine kompetencer og ønsker, men vi har allerede nogle idéer til, hvad du kunne arbejde med:

  • NCFOs tre sociale medie-kanaler: LinkedIn, Facebook og Twitter. Da vi er et forholdsvist nystartet center, er det stadig en stor opgave at skabe opmærksomhed og få følgere. Derfor er der både opgaver ift. at udvikle nyt, fængende indhold (ord, billeder, lyd og video) samt markedsføring og kampagner.
  • NCFOs hjemmeside, som vi hele tiden udvikler indhold til, da vi er et videnscenter. Derfor ligger der opgaver i at formulere nyt indhold både af faglig art, men også af nyhedsjournalistisk karakter. Der vil også være rig mulighed for at lave interview.
  • NCFOs PR-arbejde. Vi har f.eks. en stor konference i efteråret, hvor der kunne ligge en opgave i at udvikle en PR-indsats – fra strategi til konkrete pressemeddelelser og pressekontakt.
  • NCFOs målgrupper. Vi har mange forskellige målgrupper. Derfor kunne der også ligge en opgave i at undersøge målgruppernes behov, lave interessentanalyse og herudfra udvikle målrettet kommunikation til forskellige målgrupper.
  • NCFOs nyhedsmail. Vi har også en nyhedsmail, som du kan prøve kræfter med.

Der er altså rig mulighed for at dykke ned i helt konkrete opgaver samt at komme bredt omkring kommunikationsfaget – det kunne også være video, podcast, grafisk produktion m.m.

Vi byder anderledes, skæve og nye input velkommen, så der er plads til at tænke kreativt omkring indhold, medier, vinkler og virkemidler og prøve forskellige strategier og tilgange af. Overvægtsområdet er et spændende, dilemmafyldt og holdningsstyret felt, på trods af – eller måske netop fordi – at alt fra sundhedsprofessionelle til almindelige danskere mangler viden om overvægts kompleksitet og egentlige årsager og konsekvenser. Så der er nok af opgaver at kaste sig over for en kommunikationsivrig studerende.

Hvem leder vi efter?

Vi forestiller os, at du:

  • Studerer kommunikation på DMJX, AU, VIA eller andet uddannelsessted
  • Er initiativrig og kan arbejde både selvstændigt og i samarbejde med andre
  • Er udadvendt og kreativ både i forhold til indhold og form.

Viden om overvægt eller sundhedsområdet er ikke en forudsætning for at søge, men det kunne naturligvis styrke dit forløb, at du finder det spændende og har lyst til at vide mere.

Om NCFO

NCFO er et videnscenter inden for (svær) overvægt. Vi holder til hos Steno Diabetes Center, Aarhus Universitetshospital og blev etableret i 2020 med fokus på vidensindsamling, -udvikling og -formidling inden for overvægt. Vi indsamler eksisterende viden om sundhedstilbud i kommuner og regioner målrettet personer med overvægt. Vi indsamler forskningsunderbygget viden nationalt og internationalt. Vi udvikler ny viden ved at deltage i forskningsprojekter. Og vi deler den viden, vi indsamler og udvikler, så alle får mere viden om overvægts kompleksitet og større forståelse for ‘livet med mere’. Vi samarbejder bredt med relevante interessenter. Og vi inddrager personer med overvægt i mange af vores aktiviteter, for at sikre at de får en stemme ind i både vores vidensindsamling- udvikling og -formidling. Snus videre rundt på hjemmesiden og lær os bedre at kende – f.eks. under “Om NCFO“.

Praktisk info

Praktikforløb er ulønnet. Du kan sende en ansøgning til kommunikationsrådgiver i NCFO, Jane Hagelskjær på janehagelskjaer@ncfo.dk, og du er også velkommen til at tage kontakt, hvis du har spørgsmål.