Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

De 10 kostråd blev i 2021 til 7

Med en reduktion i antallet af fødevarestyrelsens kostråd fulgte et større fokus på klima.

De officielle kostråd er Fødevarestyrelsens anbefalinger til, hvad der kan sikre danskerne et indtag af sunde og nærende føde- og drikkevarer. I 2021 blev de nye kostråd, som er reduceret fra 10 til 7, lanceret og denne gang med et større fokus på klimaet. Kostrådene er samlet lanceret under overskriften: De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima.

De 7 kostråd

Da drikke- og fødevarer har betydning for både vores egen og planetens sundhed, er der god grund til at kigge nærmere på de nye kostråd og følge dem. For hvis du følger kostrådene, bidrager du ikke kun til din egen sundhed og mindsker risikoen for sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse typer af kræft, du bidrager også til udledning af færre drivhusgasser. Kostrådene er simple og til at forstå, men ønsker du mere inspiration, kan du klikke dig ind på hver enkelt og læse mere:

Når du følger alle kostrådene, vil din krop få dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer.

Kvinde skærer og anretter sunde grøntsager.
Foto: World Obesity.

Supplerende kostråd

De officielle kostråd gælder ikke for børn under 2 år, småtspisende ældre, samt personer hvis sygdom stiller særlige krav til maden. Desuden skal gravide, ammende og personer over 65 år følge supplerende råd. Det gælder også personer, der ikke spiser fisk, kød eller mejeriprodukter. Du kan læse om de supplerende kostråd til de forskellige målgrupper ved at klikke på hver enkelt herunder:

Læs mere om de nye kostråd på Fødevarestyrelsens hjemmeside.