Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Rapporter og publikationer

Her på siden finder du rapporter og publikationer med fagligt indhold i relation til overvægt.

Vi tilføjer løbende nyt materiale, men er der noget, du mangler, er du velkommen til at skrive til os på ncfo@ncfo.dk.

 

06. september 2023 2023, mad- og måltidsvaner og sundhed Viden om vægtstatus, mad- og måltidsvaner

Rådet for sund mad udgav i 2023 en rapport om udviklingen i danskernes vægtstatus samt mad- og måltidsvaner. Den henvender sig til alle, der interesserer sig for eller arbejder med, hvordan mad og måltider kan indgå i sundhedsfremmende og forebyggende indsatser for danskernes sundhed.

Se mere
06. september 2023 2021, undersøgelse og børn Ungdom og voksenliv efter ophold på et julemærkehjem

Statens Institut for Folkesundhed, SDU, har udarbejdet en rapport om ungdom og voksenliv efter ophold på et julemærkehjem. Rapporterne kan anvendes til at styrke indsatsen over for børn med overvægt og dårlig trivsel under og efter et ophold på et Julemærkehjem.

Se mere
06. september 2023 2023 og sundhed Sygdomsbyrden i Danmark – risikofaktorer

Rapporten "Sygdomsbyrden i Danmark - risikofaktorer" er udarbejdet for Sundhedsstyrelsen af Statens Institut for Folkesundhed. Den kan bidrage til at skabe et solidt og nuanceret grundlag for prioritering og planlægning af indsatser på nationalt, regionalt og kommunalt niveau, der kan fremme folkesundheden.

Se mere
06. september 2023 2021, evaluering, vægt og børn Sund vægtudvikling hos skolebørn

Rapporten beskriver resultaterne fra projekt Sund vægtudvikling hos skolebørn i 2021 i Region Syddanmark. Den omfatter en kortlægning af kommunernes muligheder og forudsætninger for at implementere skolebaserede indsatser målrettet sund vægtudvikling blandt skolebørn.

Se mere
06. september 2023 2021, undersøgelse, sundhed, sygdom og social ulighed Social ulighed i sundhed og sygdom

I 2021 udarbejde Sundhedsstyrelsen en rapport om social ulighed i sundhed og sygdom i Danmark. Den sætter fokus på, at sundhed og sygdom er systematisk skævt fordelt i samfundet og at social position og vilkår har betydning for menneskers sundhed, sygdom, levetid og sundhedsrelateret livskvalitet.

Se mere
06. september 2023 2015, evidens, vægt og voksne Skal overvægtige voksne tabe sig?

Vidensråd for Forebyggelse har udgivet en rapport om overvægt og vægttab, som henvender sig særligt til fagfolk og ansatte i sundhedsvæsenet. Rapporten tager stilling til, hvorvidt man kan anbefale voksne med overvægt at tabe sig i håb om at mindske risikoen for sygdom og tidlig død.

Se mere