Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Webinar om vægt-stigma og god kommunikation

Hvorfor stigmatiserer vi? Hvordan minimerer vi det? Og hvad er god kommunikation om overvægt? Det kan du høre mere om på dette webinar.

06. okt Event
Sted: Online webinar
Tid: 13.00-15.00

Lige som alt andet i samfundet ændrer måden vi ser på, forstår og taler om overvægt sig over tid. Vi har tradition for at se på kroppen og kategorisere den ud fra bestemte normer – normer, der kan danne grobund for blandt andet stigmatisering.

På dette webinar får du flere vinkler på temaet: overvægt, stigmatisering og kommunikation.

Mand med overvægt sidder på en seng og ser trist ud, mens han kigger direkte ind i kameraet.
Foto: World Obesity Federation

Flere perspektiver på temaet

Vi har inviteret en række interessante indlægsholdere til at give forskellige perspektiver på temaet, som både kan give forståelse for fortiden, men også styrke vores forståelse ind i fremtiden. Gennem fire forskellige oplæg får du viden om:

  • overvægt og stigmatisering gennem et historisk perspektiv – både ud fra samfundets tilgange, italesættelse og forståelse og ud fra lægevidenskabelige tilgange
  • stigmatisering, og hvorfor vi overhovedet stigmatiserer
  • hvad personer med overvægt oplever som god og dårlig kommunikation. Og hvad gør det ved den, der oplever vægt-stigmatisering?
  • hvordan vi kan arbejde med at tale om overvægt med henblik på at minimere stigmatisering. Og du får helt konkrete råd til, hvordan vi bliver bedre til at tale om overvægt fremadrettet.

Vi håber, du har lyst til at se og lytte med samt at stille oplægsholderne et spørgsmål eller to.

Program for webinar om stigmatisering.