Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Fire glade børn i hvide t-shirts

Havndals Kooperativ: glade og sunde børneliv

Forskningsprojekt

Titel: Havndals Kooperativ: glade og sunde børneliv

Havndals Kooperativ er en lokalsamfundsindsats, der arbejder med at øge sundheden og trivslen for Havndals borgere – særligt med fokus på børnene.

I samarbejde med Randers Kommune og Aarhus Universitet gennemfører Steno Diabetes Center Aarhus med følge af Nationalt Center for Overvægt i øjeblikket en lokalsamfundsindsats i Havndal, hvor vi ønsker at undersøge overførbarheden af en systemorienteret lokalsamfundsindsats. Projektet har til formål at øge børnenes sundhed og trivsel, og herunder mindske forekomsten af overvægt i lokalsamfundet. Indsatsen og metoden er inspireret af systemorienterede indsatser gennemført i Australien med forskere fra Global Obesity Centre (GLOBE) ved Deakin University.

Havndals Kooperativ er en 5 årig indsats, hvor vi måler børnenes sundhed og trivsel, og sammen med lokale ledere og relevante aktører med interesse i målgruppen identificerer, hvilke faktorer der har betydning for børnenes sundhed og trivsel i Havndal – alt sammen igennem en systemorienteret proces, hvor vi benytter os af STICKE software udviklet til formålet af Deakin University. Derefter arbejder vi langsigtet med at ændre ”systemet” gennem en række lokale indsatser og forandringer.

Målet er, at erfaringerne fra dette feasibility studie gør os klogere på, hvordan vi kan designe et større regionalt projekt i Region Midtjylland, som inddrager en række lokalsamfund.

Fakta om STICKE

Fold ud Fold ind

STICKE står for: Systems Thinking In Community Knowledge Exchange.

STICKE er et brugervenligt softwareprogram, der kan understøtte lokalsamfund, organisationer eller større grupper i at arbejde med komplekse sundhedsudfordringer igennem en systemorienteret tilgang og sikre lokalt forankrede løsninger.

Vil du vide mere om STICKE, eller er du interesseret i at komme med i et forsknings- eller udviklingsprojekt, hvor vi anvender STICKE, så læs mere i denne folder: STICKE.