Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Konference: Overvægt blandt børn og unge i Syddanmark

Konferencen er for alle, der arbejder med børn og unge i Syddanmark, men særligt dem der arbejder med, eller har interesse for, børn og unge med overvægt. Nationalt Center for Overvægt holder oplæg, der sætter fokus på årsager, evidens og forebyggelse af overvægt hos børn og unge.

22. sep Event
Sted: Vingstedcentret
Tid: 09.00-15.30

Op mod hvert femte barn og ung i Danmark lever med overvægt eller svær overvægt. Det kan have en lang række negative sundhedsmæssige konsekvenser for børnenes og de unges liv – både mentalt og fysisk.

Hvordan hjælper vi denne gruppe af børn og unge bedst muligt? Hvordan forebygger vi, at flere bliver overvægtige og svært overvægtige?

Der er ikke noget enkelt svar. Derfor inviterer Region Syddanmark til en tværfaglig og tværsektoriel konference om forebyggelse, opsporing og behandling af overvægt blandt børn og unge.

Lægefaglige leder af Nationalt Center for Overvægt holder oplæg på konferencen med fokus på årsager, evidens og forebyggelse af overvægt hos børn og unge. Udgangspunktet for oplægget er Vidensråd for Forebyggelses rapport: “Forebyggelse af overvægt blandt børn og unge“. Oplægget forsøger at besvare, hvorfor de komplekse årsager til overvægt gør det vanskeligt at udvikle forebyggelsesindsatser, der har en blivende effekt? Hvad er konsekvenserne af (svær) overvægt – både fysiske og psykiske – og hvordan kan samfundet tage ansvar og handle? Og har vi, på trods af kompleksitet og manglende evidens, knapper at dreje på?