Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Varde Kommune – Rend og hop

Varde Kommune tilbyder et forløb til familier med børn og unge med overvægt.

‘Rend og hop’ er et tilbud til familier med et barn med overvægt, som ønsker at mødes med andre og at arbejde med at skabe ændringer. Det er et krav for deltagelse, at barnet har lyst til aktivt og positivt at være sammen med andre børn, og at barnet uden problemer kan fungere socialt med andre børn. ‘Rend og hop’ har blandt andet fokus på sund mad og motion samt sundhedsfremme og trivsel.

Formål og målgruppe

Fold ud Fold ind

Formål
Formålet med tilbuddet er at fremme sundhed, bevægelse og trivsel.

Målgruppe
Rend og hop er for børn mellem 9 og 14 år med overvægt i forhold til alder og højde – svarende til et BMI over 25 for voksne.

Indhold og organisation

Fold ud Fold ind

Henvisning/rekruttering
Familien kan selv henvende sig eller henvises af egen læge, kommune eller fra hospitalsafdeling. Der er løbende optag på forløbet.

Beskrivelse af tilbuddet
På baggrund af en afklarende samtale, som afdækker familiens viden, ressourcer, handlekompetencer, motivation og behov for videre forløb, planlægges forløbet i samarbejde med familien med fokus på at fremme sundhed og bevægelse. Forløbet indledes altid med en samtale, og efter behov er der er mulighed for løbende individuelle samtaler om kost, motivation, trivsel og meget andet.

Der er ugentlig træning for børnene. Træningen skal ses som et supplement til de sportsaktiviteter, som børnene går til i deres fritid. Der tilbydes også kostoplæg fire gange om året.

Et forløb forventes at vare 1 år for det enkelte barn. Der er løbende opstart.

Betaling
Tilbuddet er gratis.

Resultater og evaluering

Fold ud Fold ind

Der findes en evaluering af Rend og hop, som er fra 2008. Du finder den her.

Links

Fold ud Fold ind

Du finder en beskrivelse af tilbuddet på Varde Kommunes hjemmeside og på sundhed.dk. På denne hjemmeside finder du information om tilbuddet til praktiserende læger og praksispersonale.