Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Tårnby Kommune – Vægttabsklinik

Tårnby Kommuner har et sundhedstilbud til børn og unge med overvægt samt deres forældre.

Tårnby Kommunes Vægttabsklinik tilbyder et familieorienteret behandlingstilbud til børn og unge med overvægt. Sundhedstilbuddet er rettet mod børn og unge med overvægt i alderen 3-18 år, men det er et krav, at mindst én forælder er med til alle samtaler. Tilbuddet tager udgangspunkt i Holbæk-modellen, som er udviklet på Børnevægtenheden på Holbæk Sygehus og har fokus på kost, motion, søvn m.m.

Formål og målgruppe

Fold ud Fold ind

Formål
Tilbuddet ønsker at give hele familien vejledning og inspiration til en sundere hverdag med det formål, at barnet eller den unge opnår en stabil vægt eller taber sig. Det er derfor vigtigt, at hele familien er indstillet på at omlægge vaner.

Målgruppe
Tilbuddet henvender sig til børn og unge fra 3-18 år.

Indhold og organisation

Fold ud Fold ind

Henvisning/rekruttering
For at få hjælp på Vægttabsklinikken skal barnet eller den unge henvises til Sundhedscentret gennem den enkelte skoles sundhedsplejerske. Herefter vil Sundhedscentret vurdere, om barnet eller den unge kan få hjælp på Vægttabsklinikken.

Beskrivelse af tilbuddet
På forløbet tilbydes der individuel hjælp, støtte og vejledning til at stoppe barnets vægtøgning. Der vil blandt andet være rådgivning om vægtregulering, kost, søvn, skærmtid, spisemønstre og motion. Det er en forudsætning for at indgå i et behandlingsforløb, at mindst én forælder er med til alle samtaler.

Forløbet starter med en samtale, som varer en time. Derefter er der opfølgende samtaler af ca. ½-1 times varighed ca. hver 7. uge. Samtalerne foregår i dagtimerne, hvilket betyder, at barnet eller den unge ikke skal i skole i det tidsrum, samtalen er i.

Betaling
Tilbuddet er gratis.

Resultater og evaluering

Fold ud Fold ind

Der findes ikke en evaluering af tilbuddet, der er offentlig tilgængelig.

Links

Fold ud Fold ind

Du finder en beskrivelse af tilbuddet på Tårnby Kommunes hjemmeside.