Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Norddjurs Kommune – Vægttabsforløb – trivsel og vægttab

‘Vægttabsforløb – trivsel og vægttab’ er et sundhedstilbud til voksne med overvægt i Norddjurs Kommune.

Forløbet er et gruppebaserede trivsels- og vægttabsforløb, der henvender sig til voksne med svær overvægt. Trivsels- og vægttabsforløb er bygget op omkring vaneændringer, hvor borgerne igennem undervisning får konkrete redskaber til at ændre livsstil og tankegang omkring kost, vægt og motion. Tilbuddet strækker sig over 12 måneder.

Formål og målgruppe

Fold ud Fold ind

Formål
Formålet er at ændre vaner, opnå trivsel og tabe sig.

Målgruppe
Forløbet henvender sig til borgere over 18 år som har et BMI over 30. Derudover er det vigtigt, at borgerne er motiveret for at arbejde med sig selv og er villige til at prøve forskellige redskaber af derhjemme fra gang til gang.

Indhold og organisation

Fold ud Fold ind

Tilbuddet udbydes af Sundhedsskolen i Grenå Sundhedshus.

Henvisning/rekruttering
Det kræver en henvisning fra egen læge at deltage i forløbet.

Beskrivelse af tilbuddet
Norddjurs kommunes trivsels- og vægttabsforløb strækker sig over 1 år og foregår på hold af 10-12 personer. Forløbet er for både kvinder og mænd. I de første 8 uger er der mødegang en gang om ugen af to timers varighed. Herefter mødes grupperne en gang om måneden og i de sidste par gange hver 2. måned. Borgeren får konkrete redskaber til at ændre livsstil og tankegang omkring kost, vægt og motion. Fra gang til gang får borgerne konkrete redskaber med hjem, der skal prøves af, eller spørgsmål til refleksion omkring vaner og livsstil.

Betaling
Tilbuddet er gratis.

Resultater og evaluering

Fold ud Fold ind

Norddjurs Kommunes vægttabsforløb for voksne evalueres løbende internt, og den sidst tilgængelige rapport fra 2017 kan tilgås her.

Links

Fold ud Fold ind

Du finder en beskrivelse af tilbuddet på Norddjurs Kommunes hjemmeside.