Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Mariagerfjord Kommune – Rundt om livet

‘Rundt om livet’ er et af Mariagerfjord Kommunes tilbud til voksne, der lever med overvægt.

Sundhedstilbuddet ‘Rundt om livet’ består af en kombination af individuel diætvejledning, et gruppeforløb med fokus på vaneændring samt et kortere motionstilbud. Der er også mulighed for samtaler med en madmentor med fokus på barrierer og udfordringer i forbindelse med en livsstilsomlægning. Madmentoren kan også hjælpe med at bryde destruktive madmønstre som overspisning og trøstespisning.

‘Rundt om Livet’-forløbet kører i 2 år.

Formål og målgruppe

Fold ud Fold ind

Formål
Formålet med forløbet er, at deltagerne taber sig og får hjælp til en sundere livsstil.

Målgruppe
‘Rundt om livet’ er et tilbud til overvægtige voksne med BMI over 30.

Indhold og organisation

Fold ud Fold ind

Henvisning/rekruttering
Tilbuddet kræver ikke henvisning.

Beskrivelse af tilbuddet
Rundt om Livet er et 2-årigt forløb med en kombination af individuel diætvejledning, gruppeforløb med fokus på vaneændring og et kortere motionstilbud ved en fysioterapeut. Herudover er der mulighed for samtaler med en madmentor, hvor der sættes fokus på de barrierer og udfordringer, der kan være uoverskuelige og som modarbejder en livsstilsomlægning.

Der er mulighed for diætsamtaler hver sjette uge. Diætisten tager udgangspunkt i den enkelte deltagers mad- og motionsvaner, hverdag, udfordringer og styrker. Lider man af tvangsoverspisning, kan man blive tilbudt et særligt madmentorforløb enten i en lille gruppe eller gennem coachende individuelle samtaler. Madmentoren kan hjælpe med at bryde destruktive madmønstre som overspisning, trøstespisning, negativ kropsopfattelse eller madafhængighed og give et mere afslappet forhold til mad.

Gruppeforløbet strækker sig over cirka 4-5 måneder med otte mødegange. Gruppeforløbet vil veksle mellem oplæg, øvelser, praktisk motion, mad og meget mere. Møderne handler blandt andet om målsætning, støtte, erfaringsudveksling, sparring, motivation, redskaber til at håndtere udsving, madmeditation, sult- og mæthedsfornemmelse eller basale behov, vigtige prioriteringer for dig og dit mål.

Motion er én gang ugentligt i ca. tre måneder. Som led i forløbet kan man i en opstartsperiode deltage i træning med en fysioterapeut, så man kommer godt og sikkert i gang med at motionere.

Betaling
Tilbuddet er gratis.

Resultater og evaluering

Fold ud Fold ind

Der findes ikke en evaluering af tilbuddet, der er offentlig tilgængelig.

Links

Fold ud Fold ind

Du finder en beskrivelse af tilbuddet på Mariagerfjord Kommunes hjemmeside eller på sundhed.dk.