Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Langeland Kommune – Sund Vægt

‘Sund Vægt’ er et sundhedstilbud til voksne med overvægt i Langeland Kommune.

Sund vægt er et gruppeforløb for voksne med overvægt, som gerne vil ændre livsstil og tabe sig. Forløbet består af både vejning, erfaringsudveksling og undervisning og kører over 10 afholdelsesgange. under forløbet arbejder man med blandt andet temaerne motion, frugt og grønt, mindful spisning, madplaner, vilje og meget mere.

Formål og målgruppe

Fold ud Fold ind

Formål
Formålet med tilbuddet er, at borgeren får erfaring med livsstilsændringer, der fører til en sundere livsstil og vægttab, som kan vedligeholdes.

Målgruppe
Målgruppen for tilbuddet er borgere og ansatte i Langeland Kommune over 18 år med svær overvægt eller med moderat overvægt og samtidig har eller er i risiko for at udvikle en følgesygdom relateret til overvægt.

Beskrivelse af tilbuddet

Fold ud Fold ind

Indhold
Sund Vægt er et gruppeforløb, hvor man mødes hver anden uge til undervisning, vejning og erfaringsudveksling. Et forløb varer cirka 6 måneder, fordelt på i alt 10 mødegange.

Sund Vægt er et gruppeforløb, hvor holdet mødes en gang hver anden uge. Hver mødegang består af vejning, erfaringsudveksling og undervisning. Fra gang til gang aftales hjemmeopgaver med vejlederen og gruppen. Enkelte gange byttes undervisningen i Sundhedshuset ud med madlavning i køkkenet eller et besøg i et supermarked for at lære at gennemskue næringsdeklarationerne på fødevarerne. Sund Vægt bygger på metoden Små Skridt, hvilket vil sige, at der udvælges nogle vaner, som der arbejdes på at ændre, ét skridt ad gangen. I Sund Vægt arbejdes der bl.a. med temaerne motion, frugt og grønt, sukkervaner, portionsstørrelser og mindful spisning, madlavning, madplaner, støtte, belønning og vilje.

Der kører flere hold Sund Vægt samtidigt, og der er både formiddags- og eftermiddagshold.

Henvisning/rekruttering
Deltagelse kræver lægehenvisning.

Betaling
Tilbuddet er gratis.

Resultater og evaluering

Fold ud Fold ind

Der findes ikke en evaluering af tilbuddet, der er offentlig tilgængelig.

Links

Fold ud Fold ind

Du finder en beskrivelse af tilbuddet på Langeland Kommunes hjemmeside, i denne pjece eller på sundhed.dk.