Søgeresultater

Indtast din søgning ovenfor

Kalundborg Kommune – Behandling af overvægt – efter Holbæk-modellen

Kalundborg Kommune tilbyder behandlingsforløb til børn og unge med overvægt samt deres familier.

Kalundborg Kommune tilbyder individuel vejledning og hjælp til familier med børn eller unge, der lever med overvægt. Tilbuddet varetages af specialuddannede sundhedsplejersker og diætister og tager udgangspunkt i Holbæk-modellen, som er udviklet på Børnevægtenheden på Holbæk Sygehus. Der udarbejdes en individuel handleplan med fokus på søvn, skærmforbrug, spise- og drikkemønstre, motion m.m.

Formål og målgruppe

Fold ud Fold ind

Formål
Tilbuddet ønsker at give hele familien vejledning og inspiration til en sundere hverdag med det formål, at barnets vægtøgning stoppes, hvilket på sigt vil betyde, at barnet vokser sig slankt. Hvis barnet allerede er udvokset, er målet med tiden et vægttab.

Målgruppe
Tilbuddet henvender sig til familier med børn eller unge, der er mellem 3-18 år, og som har en BMI på 97 % percentilen for køn og alder.

Indhold og organisation

Fold ud Fold ind

Henvisning/rekruttering
Borgere kan både blive henvist til tilbuddet gennem egen læge eller selv tilmelde sig tilbuddet ved at kontakte kommunens Sundhedstjeneste.

Beskrivelse af tilbuddet
På forløbet tilbydes der individuel hjælp, støtte og vejledning til at stoppe barnets vægtøgning. Der er blandt andet rådgivning om vægtregulering, søvn, skærmforbrug, spise- og drikkemønstre samt motion. I samarbejde mellem sundhedsplejerske og familien udarbejdes en individuel plan, som løbende justeres.

Samtalerne foregår hver 6.-8. uge, og forløbet kan vare op til flere år, hvis der er behov for det.

Det er en forudsætning for at indgå i et behandlingsforløb, at hele familien er indstillet på at ændre kost- og motionsvaner, og der opfordres til, at hele familien deltager i samtalerne.

Tilbuddet varetages af specialuddannede sundhedsplejersker og diætister.

Betaling
Tilbuddet er gratis.

Resultater og evaluering

Fold ud Fold ind

Der findes ikke en evaluering af tilbuddet, der er offentlig tilgængelig.

Links

Fold ud Fold ind

Du finder en beskrivelse af tilbuddet på Kalundborg Kommunes hjemmeside eller på sundhed.dk.